Производителят на шоколад Hershey беше съден в САЩ заради това, че в

...
Производителят на шоколад Hershey беше съден в САЩ заради това, че в
Коментари Харесай

Откриха високи нива на олово и кадмий в шоколад, осъдиха производителя

Производителят на шоколад Hershey беше съден в Съединени американски щати поради това, че в продуктите им има високи равнища на металите олово и кадмий, оповестява Би Би Си. 

Делото е заведено от Кристофър Лазаро, който твърди, че компанията е подвела потребителите, като не е разкрила количествата олово и кадмий в черния шоколад. 

Някои изследвания демонстрират, че антиоксидантите и релативно ниските равнища на захар в черния шоколад могат да оказват помощ за попречване на сърдечни болести.

Проучване на американското списание Consumer Reports, обхванало 28 типа черен шоколад, демонстрира, че в 23 от тях равнищата на олово и кадмий са по-високи от разрешените. Сред фирмите с нараснали стойности на метали са Hershey, Godiva и Lindt. 

Според здравните управляващи тези по-високи равнища са нездравословни за здравето на потребителите. 

В блокчето шоколад Special Dark на Hershey и това със 70% какао на Lily са открити по-високи равнища на наличие на олово, а в това с 85% какао на Lily има нараснало наличие на олово и кадмий.

„ Всяка храна може да съдържа тежки метали, в случай че те участват в почвата във висока централизация. Понастоящем няма закони за храните, които да гласят, че всички хранителни партиди би трябвало да бъдат тествани “, сподели диетологът Шиба Маджмудар. 

В делото на Лазаро, заведено в сряда във федерален съд в Ню Йорк, е посочено, че той не би купил шоколадите Hershey`s Special Dark Mildly Sweet Chocolate, Lily`s Extra Dark Chocolate 70% и Lily`s Extreme Dark Chocolate, в случай че е имал информация, че в тях се съдържа високо равнище на метали.

В желае Лазаро е показал, че ще търси обезщетение от компанията в размер на най-малко 5 милиона $. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР